Tidning 08_08 / Arkiv / Nyheter / 45-ÅRIG KVINNA DÖMS FÖR FÖRSKINGRING  

Söndag
19 augusti 2018

45-årig kvinna döms för förskingring

En 45-årig kvinna från Kalmar har under en treårsperiod stulit pengar från sin pappa. Hon döms nu till villkorlig dom i kombination med 100 dagsböter.

Kvinnan hade under en tid haft hand om hennes pappas räkningar eftersom han hade svårt att skriva. När pappan senare blev dement fick hon fullmakt över hans ekonomi och det var då förskingringen började. Det var under åren 2002 till 2005 som hon med jämna mellanrum besökte banken för att sälja pappans fondandelar. En del av pengarna lämnade kvinnan till pappan som fickpengar, men en del stoppade hon i sin egen ficka. Förskingringen upphörde när hennes bröder ifrågasatte kontoutdragen som fanns i pappans lägenhet. Kvinnan erkänner brottet och beskriver tiden som mycket ångestfylld. Hon förklarar stölden med att hon haft så dålig ekonomi och många skulder. Tingsrätten anser att åklagarens bedömning är riktig, eftersom den också styrks av 45-åringens erkännande. Kvinnan döms därför till 100 dagsböter och villkorlig dom. Hon ska dessutom betala ett skadestånd på 43 400 kronor till pappans dödsbo.

torsdag 7 februari 2008 12:59
Karolina Lek
Karolina Lek
kl22fk@student.hik.se

Inbrott på förskola i Smedby

En öppen förskola i Smedby fick natten mot tisdagen påhälsning av inbrottstjuvar.


Mindre oljemängd utsläppt vid Tjärhovet

Olja har hittats i vattnet utanför Tjärhovet i Kalmar. Dock kommer ingen sanering att göras just nu eftersom mängden bedöms som liten.


16-årig man åtalad för datorstöld och häleri

En 16-åring från Hultsfred misstänks för att ha stulit en dator med tillhörande skärm från ett dagis i kommunen i slutet på september 2007. Han åtalas nu vid Kalmar tingsrätt misstänkt för stöld och häleri.


Nya husägare vill ha ett modernt gatunamn

De nya husägarna till området Berga Strandpark vill själva få bestämma deras gatunamn. Företaget som bygger 16 nya hus skickar en förfrågan till Kalmar kommun där de framför ägarnas önskemål.


Åtal efter spritstöld på golfklubb

En 21-åring från Oskarshamn är åtalad vid Kalmar tingsrätt misstänkt för stöld. Mannen misstänks för att ensam eller med sina kompisar ha brutit sig in i Oskarshamns golfklubb och tagit elva flaskor alkohol till ett värde av 1750 kronor.


25-årig man åtalas för bedrägeri

Den 25-årige mannen från Kalmar län åtalas nu misstänkt för bedrägeri och urkundsförfalskning. Mannen fick rehabiliteringspenning för en utbildning han skulle gå inom vård och omsorg. Genom att förfalska underskrifter på närvarorapporter fick han ut 23 498 kr som försäkringskassan nu kräver tillbaka.


Cancer allt vanligare

Fler får cancer i regionen. Störst är ökningen hos män, där prostatacancer är den cancerform som ökat allra mest.


Skylt utanför folktandvården i Kalmar.

Nu är folktandvården i Kalmar län miljödiplomerad

Folktandvården i Kalmar län har fått miljödiplom. Det innebär att alla kliniker har miljömål som de aktivt arbetar med. Det kan handla om allt från att använda flergångsartiklar till att kalla patienter familjevis.


Två män åtalade för rakbladsstölder

Två män i 30-årsåldern åtalas misstänkta för stöld vid Kalmar tingsrätt.


Fler arbetare får stå utan jämställdhetsplan

Regeringens förslag på ny diskrimineringslag innebär att fler företag slipper göra jämställdhetsplaner. Indirekt betyder det att avsevärt fler arbetare kommer att stå helt utanför någon jämställdhetsplan.

- Det är ingen fråga vi har råd att prioritera bort, säger Per-Ola Jacobson, ordförande för Kalmar Företagsgrupp.


Britta Hedlund på Naturvårdsverket

Sötningsmedel kan vara skadligt för miljön

Reningsverken klarar inte av att bryta ner sötningsmedlet sukralos. Det är ett ämne som finns i de flesta light-produkter, framförallt i läsk, yoghurt och juiceprodukter.


Farligt med självsäkra bilförare

Skickliga bilförare kan vara mycket farliga i trafiken. Dessutom överskattar många sin körförmåga och tar därför onödiga risker.


Kvinna fick två månaders fängelse för skattebrott

En 47-årig företagre i Kalmar län, har gjort sig skyldig till skattebrott. Under taxeringsåren 2005 och 2006 har hon angett för höga belopp ingående skatter, vilka uppnår ett sammanlagt värde av 172 229 kronor.


Skadegörelse och hot ledde till åtal

21-åringen kastade en ölburk på en bil och fortsatte skadegörelsen genom att slå och sparka på bilens baklucka och stötfångare.


Ansvarig utgivare: Gunilla Persson © 2008