Tidning 03_12 / HÄLSA  

Måndag
31 augusti 2015

Hälsa

Donerat blod räddar liv

Innan man får lämna blod måste man fylla i en hälsodeklaration för att inytga att man är helt frisk och att blodet inte har någon smitta.  Foto: Clara Carlson

REPORTAGE KALMAR. Hundra tusen personer får årligen blodtransfusioner och av dessa är minst en tredjedel direkt livsräddande. Cirka fyra hundra tusen människor i Sverige är blodgivare och donerar blod. Löpets reporter Cecilia Axelsson besökte Kalmars blodgivningscentral för att själv lämna blod.


Är det inte dags att kolla vädret?

KRÖNIKA. Polisen i Kiruna får trots den kalla väderleken inga vinterskor. Däremot får poliserna i Stockholms City det. Känns inte någonting fel här?


Rådet är att stanna hemma om du är sjuk

Kalmar skonat från influensan - än så länge

KALMAR. De inrapporterade fallen av årets influensa ökar nu kraftigt. Smittskyddsinstitutet har redan konstaterat flera fall. Men läget är en så länge lugnt i Kalmar.
- Det är rimligen ett par veckor innan det blommar ut ordentligt, säger Claes Söderström smittskyddsläkare på Länssjukhuset i Kalmar.


Konsten att kunna slappna av

KRÖNIKA. Vår reporter åkte på SPA i hopp om att kunna slappna av. Vistelsen blev inte riktigt som hon hade tänkt sig.

Lämna andras kroppar i fred

KRÖNIKA. När Isabella "Blondinbella" Löwengrip publicerade bikinibilder på sin blogg började läsarna direkt diskutera hennes utseende bland kommentarerna.Varför bryr vi oss så mycket om hur andra ser ut?


Gym_1.JPG

De väljer träning framför sovmorgon

REPORTAGE. Att träna på morgonen är ett bra alternativ för att komma igång tidigt på dagen och dessutom ha träningen avklarad innan jobbet ens har börjat.


Vi är vår egen lyckas smed

KRÖNIKA. När hela din värld helt plötsligt kretsar kring någon annan än dig själv, det är då du tappat greppet om vad som är viktigt. Hur slutar vi låta det köras med oss - egentligen?


Ansvarig utgivare: Patrice Voksepp Redaktionschef LP: Terese Allert, Cecilia Axelsson, Clara Carlson, Sofia Rapp
E-post LP: redaktionen@lp.se © Lopet Publications AB 2012