omslagsbild hallbarhet

HÅLLBARHET

Vår Denimresa. Nya trendiga jeans och ännu fler hållbara modeller. På Din Denim söker vi ständigt förbättringar och det är viktigt för oss att ha människor och miljö i åtanke när vi producerar vårt mode. År 2013 påbörjade vi vår denimresa som resulterade i Better Denim och Even Better Denim. Då denimproduktion är en av de textilprocesser som kräver mest vatten, är denim högprioriterat i vår resa mot mer hållbara processer. 2014 började vi tillsammans med våra kunder att utvärdera vår denimproduktion och värdesätta våra denimmodellers miljömässiga inverkan. Genom Environment Denim värdesattes produktionen som låg, medium eller hög gällande miljömässig inverkan och det är ett verktyg som hjälper producenter att kontrollera användandet av vatten, energi och kemikaler. När vi hade granskat vår denimproduktion började vi förbättra alla delar i processen för att göra den mer hållbar.

Beskrivningen för hur vår denim skulle tvättas optimerades, vissa tvättar som extra sköljningar slopades och andra tvättar kombinerades. Resultatet av dessa justeringar gav stor påverkan – i produktionen av våra första Better Denim-modeller minskade vattenanvändningen med upp till 50 procent och energiförbrukningen minskade med upp till 33 procent. Minskad vattenanvändning resulterade även i minskad användning av kemikalier. Vi vill alltid förse kunderna med denim av den bästa kvaliteten. Att kunden ska kunna dra på sig ett par jeans och känna sig bekväm men även att jeansen har hög kvalitet och hållbarhet är vårt mål. Vi som leverantörer har lyckats när er butik är fylld av jeans som passar vid alla tillfällen samt alla kroppsformer.

Målsättning

Vi granskar hela processen när jeansen skapas. När jeansen i sin slutfas sys ihop efter att ha skurits rätt, slits och tvättas för att få rätt look har vi stenkoll på hur vi vill att dem ska se ut. Vår resa mot mer hållbar denim har dock bara börjat. Vi fortsätter att söka förbättring och nya lösningar för hela vårt denimsortiment och allt börjar med våra ”Even Better Denim”. Vi på ”Din Denim” har som målsättning att till 2020 ha 100% hållbara jeans där alla faktorer som spelar in i skapandet av jeans är schyssta samt välgrundade.

SKÖTSEL

Tips att ge till dina kunder i butiken! Ju längre tid man väntar med att tvätta sina jeans desto längre behåller de sin färg och slitning. Därför ska man försöka att vädra dem så mycket man kan, helst ut och in och undvika att tvätta dem i maskin ofta. Skulle man ändå vilja tvätta sina jeans är ett tips att tvätta dem i max 30 grader samt utan sköljmedel. Efter tvätt ska man låta dem lufttorka/dropptorka och INTE i torktumlare.